Cookie Instellingen
sluiten

Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Arrow-icon
Terug naar alle vacatures

Het groeiverhaal van

Lars Verhoef

Register Makelaar-Taxateur/ Vestigingsmanager

Wat deed je voordat je bij Brantjes werkte?

In 2012 behaalde ik mijn HBO-diploma bouwtechnische bedrijfskunde, dit was midden in de crisis, dus ik heb veel sollicitatiebrieven moeten sturen voordat ik überhaupt ergens werd uitgenodigd. Tijdens het solliciteren draaide ik nachtdiensten bij een horecagroothandel, daarna ben ik nog een tijd werkzaam geweest bij een alarmcentrale voor pechhulp.

Op de feestweek van Beverwijk ontmoette ik Rik Smit (commercieel directeur bij Brantjes Makelaars), daarna is het welbekende balletje gaan rollen. Door Rik werd ik vervolgens uitgenodigd om te komen praten over een functie als hypotheekadviseur, echter naarmate het gesprek vorderde kwamen we erachter dat ik helemaal niet beschikte over de benodigde papieren om dit werk te kunnen doen.

Hij vertelde mij toen dat ze nog wel een makelaar zochten in Zaanstad bij ons kantoor in Assendelft. Dus ik ben uiteindelijk gaan solliciteren in Zaanstad als makelaar. Vervolgens ben ik opgeleid tot makelaar bij dit kantoor.

Op welke functie solliciteerde je en wat sprak je aan in deze functie?

Misschien nog leuker om even terug te gaan naar mijn middelbareschooltijd (2002). Hier moest ik een sectorwerkstuk maken over mijn toekomstige beroep, dat was dus makelaar. Voor dit werkstuk heb ik een interview gehouden met Frits Perton (Directeur Brantjes Makelaars). Frits heeft mij toen geadviseerd welk pad ik moest bewandelen om uiteindelijk mijn droom te kunnen najagen.

Om terug te komen op je vraag wat mij aansprak in de functie van makelaar? Het was altijd al mijn droom, bezig zijn met vastgoed, het stukje onderhandelen, maar ook zeker de veelzijdigheid van het beroep. Daarnaast vind ik het juridische, bouwkundige en financiële aspect erg interessant. Wat ik misschien nog het allermooiste vind is de emotie van mensen die bij dit vak komt kijken!

Wat zie je zelf als je grootste persoonlijke ontwikkeling het afgelopen jaar bij Brantjes? Hoe kijk je terug op deze periode?

Vanzelfsprekend is dit het feit dat ik naast makelaar bij ons kantoor in Beverwijk ook vestigingsmanager ben geworden van deze vestiging. De ontwikkeling van alleen voor mezelf zorgen naar zorgen voor een heel team neemt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Hiermee bedoel ik te zeggen dat ik eerst verantwoordelijk was voor mijn eigen prestaties en nu in ene verantwoordelijk ben voor de prestaties van het hele team.

Daarnaast is het hebben van een totale offday nog wel eens uitdaging. In plaats van chagrijnig binnen komen lopen moet ik nu de positiviteit blijven uitstralen ondanks dat ik een slechte afspraak heb gehad.

'In 7 jaar tijd ben ik doorgegroeid tot volwaardig makelaar en uiteindelijk tot register makelaar-taxateur en vestigingsmanager.'
Lars Verhoef
Register Makelaar-Taxateur/ Vestigingsmanager

Wat doet Brantjes om je bij je ontwikkeling te helpen?

Het feit dat je kan zeggen dat je bent begonnen bij Brantjes zonder opleiding, zonder diploma en in eerste instantie werkzaam bent geweest op de binnendienst is veelzeggend. In 7 jaar tijd ben ik doorgegroeid tot volwaardig makelaar en uiteindelijk tot register makelaar-taxateur en vestigingsmanager. Hierbij heeft Brantjes alle middelen ter beschikking gesteld om dit te bereiken. Ze bieden voldoende handvatten om jezelf te ontwikkelen en door te groeien, daarnaast is er ook de juiste begeleiding vanuit het bedrijf en word je ook dusdanig gemotiveerd om jezelf te ontwikkelen. Zolang je zelf initiatief toont is er geen plafond!

Wat zijn de grootste verschillen als je naar jezelf kijkt nu en 7,5 jaar geleden?

Het stukje ervaring denk ik, ik wist niet eens hoe ik op een correcte manier de telefoon moest opnemen om een klant te woord te kunnen staan. Nu 7,5 jaar later neem ik zelf woningen in verkoop en heb ik volledige verantwoordelijkheid over mijn eigen portefeuille. Eigenlijk de ontwikkeling van een jongetje naar een volwassen makelaar met alles wat daar bij komt kijken.

Waar zou je nog in willen groeien?

Ik zou meer willen groeien in de begeleiding van het team, er echt zijn als vestigingsmanager. Neem nu als voorbeeld Jesse (vastgoedadviseur bij Brantjes Beverwijk). Hij gaat eigenlijk dezelfde weg bewandelen als ik. Jan Den Adel (Directeur Brantjes Makelaars) is daar voor mij echt een voorbeeld in, hoe hij dat destijds met mij heeft opgepakt vind ik echt top.

Waarom heb je zoveel bewondering voor Jan zijn aanpak?

Ik heb soms het gevoel dat ik het te druk heb met mijn dagelijkse werkzaamheden om iemand als Jesse echt goed te kunnen ondersteunen. Jan heeft mij nooit het gevoel gegeven dat hij het te druk had, hij was altijd bereikbaar en bereid om tijd vrij te maken als ik daar om vroeg. Daar wil ik absoluut nog in groeien, om op dat niveau te komen.

Waar zie jij nog uitdaging voor jezelf en hoe kan Brantjes je hierbij helpen?

We hebben een gezond kantoor, dat wil ik graag zo houden. Daarnaast wil je natuurlijk altijd een stukje groei realiseren, ook in uitdagende tijden zoals nu. Een uitdaging die eigenlijk ieder jaar terugkeert is onze positie als marktleider, die wil ik vanzelfsprekend de komende jaren kunnen behouden.

De uitdaging voor mijzelf was doorgroeien tot vestigingsmanager, maar ik zou toch nog graag verder willen doorgroeien binnen het bedrijf op het moment dat die kans ontstaat.

Wil jij ook werken
bij Brantjes Makelaars?

Bekijk vacatures