Cookie Instellingen
sluiten

Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Arrow-icon
Terug naar alle vacatures

Het groeiverhaal van

Maxime van der Linde

Assistent Register Makelaar - Taxateur

Wat deed je voordat je bij Brantjes werkte?

Na mijn studie heb ik een baan aangeboden gekregen bij het uitzendbureau waar ik stage liep. Ik heb hier toen twee jaar met heel veel plezier gewerkt als intercedente. Ik was verantwoordelijk voor het werven van nieuwe kandidaten en het matchen aan de openstaande vacatures. Het was een mooi begin en een fijne omgeving om te starten.

Waarom heb je gekozen voor Brantjes en niet voor een andere makelaar?

Toen ik erachter kwam dat ik geen doorgroeimogelijkheden meer had bij mijn huidige werkgever ben op zoek gegaan naar iets wat meer bij mij paste en waar ik meer doorgroeimogelijkheden zou hebben. Ik ben mij toen gaan verdiepen in makelaarskantoren bij mij in de omgeving, maar er was toen niet meteen een kantoor wat mijn aandacht trok. Nog geen week later werd bekend dat Brantjes Makelaars een kantoor zou openen in IJmuiden. Brantjes Makelaars was toen nog niet heel bekend in de regio Velsen, ik ben mij gaan verdiepen in het bedrijf en werd meteen enthousiast over de manier waarop zij zich presenteren.

Op welke functie solliciteerde je en wat sprak je aan in deze functie?

Ik had altijd al affiniteit met de woningmarkt, maar had geen idee wat daar allemaal bij kwam kijken. 'De woningmarkt' is natuurlijk een ruim begrip. Ik was toen 20 jaar, had geen ervaring, maar had wel een studie afgerond als commercieel medewerker binnendienst. Toen ik zag dat ze iemand zochten voor die functie heb ik meteen een sollicitatiebrief gestuurd. Ik moest uiteraard alles leren en echt beginnen bij het begin, maar dat sprak mij juist ook zo aan. Een nieuw kantoor in de regio en dus alles zelf opbouwen met collega's.

Tijdens mij gesprekken heb ik ook aangegeven dat ik graag wil blijven leren en ontwikkelen. Dit werd goed ontvangen en ik heb hier ook alle ruimte voor gekregen.

Wat spreekt je zo aan in de functie makelaar?

Het creëren van de juiste matches en het ontzorgen in het hele traject. De dankbaarheid die dat met zich meebrengt is iets heel moois. Ieder dossier is anders en elke klant heeft andere verwachtingen. Het is constant schakelen, ik zie het eigenlijk bijna als sport. Ik leer daar ook weer iedere dag van.

'Ik ben mij gaan verdiepen in het bedrijf en werd meteen enthousiast over de manier waarop zij zich presenteren'
Maxime van der Linde
Assistent Register Makelaar - Taxateur

Wat zie je zelf als je grootste persoonlijke ontwikkeling het afgelopen jaar bij Brantjes? Hoe kijk je terug op deze periode?

Het behalen van mijn ARMT (Assistent Register Makelaar - Taxateur) diploma! Na ruim twee jaar gewerkt te hebben als commercieel medewerker heb ik besloten te starten met de studie. Ik was echt toe aan iets nieuws. Ik werk fulltime, dus ik heb besloten om een avondstudie te volgen. Dit is wel ten kosten gegaan van mijn vrije tijd het afgelopen jaar. Ik ben mezelf ook wel tegengekomen wat dat betreft. Mijn prestatiedrang was uiteindelijk de stok achter de deur.

Wat doet Brantjes om je bij je ontwikkeling te helpen?

Brantjes steunt je in iedere stap die je wilt maken wat betreft persoonlijke ontwikkeling. Je bent vrij om een type studie te kiezen die bij jouw leven past. Avond-, dag- of weekendstudie, een jaar of direct drie jaar. Zolang jij gemotiveerd genoeg bent zullen ze altijd achter je staan. Collega's zijn allemaal erg betrokken in het proces en vragen vaak hoe het gaat. De makelaars hebben een schat aan ervaring en ik kon altijd bij iemand terecht om casussen te bespreken.

Wat zijn de grootste verschillen als je naar jezelf kijkt nu en 6 jaar geleden?

Ik was in het begin best onzeker, je weet niet wat je kan verwachten, klanten vragen dingen waar je nog nooit eerder van hebt gehoord en je wilt het uiteraard zo graag goed doen. Na verloop van tijd leer je dat natuurlijk allemaal en ben ik veel zekerder geworden in hetgeen wat ik doe.

Waar zou je nog in willen groeien?

Het bouwkundige aspect vind ik soms lastig. Bouwkunde is een groot onderdeel van de studie en vanuit de boeken denk je het allemaal te begrijpen. Echter werkt het in de praktijk net even anders. Ik ga daarom veel mee met bouwkundige keuringen zodat ik weet waar ik op moet letten en de praktijk kan koppelen aan de theorie. Ik bespreek de dossiers daarom ook altijd met collega's die hier meer ervaring mee hebben.

Waar zie jij nog uitdaging voor jezelf en hoe kan Brantjes je hierbij helpen?

Bovenstaande is direct ook een uitdaging. Het team binnen Brantjes is kundig en er is altijd iemand waar ik mee kan sparren. Iedereen is gedreven om het beste in elkaar naar boven te halen.

Wil jij ook werken
bij Brantjes Makelaars?

Bekijk vacatures