Cookie Instellingen
sluiten

Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Arrow-icon
Terug naar alle vacatures

Het groeiverhaal van

Lisette Zonneveld

Kandidaat Register Makelaar-Taxateur

Wat deed je voordat je bij Brantjes werkte?

Ik was toen 24 jaar oud, net klaar met mijn studie en ben toen gaan werken als Assistent Catgory manager voor zowel Dekamarkt als Dirk van den Broek. Hier was ik verantwoordelijk voor het assortiment, dit betekent veel contact met leveranciers, aantallen bepalen voor inkoop en problemen met leveringen oplossen.

Waarom heb je gekozen voor Brantjes en niet voor een andere makelaar?

Toen ik nog werkzaam was als Category Manager was ik voornamelijk bezig met het bekijken van vacatures, achteraf gezien zat ik dus gewoon niet op mijn plek, want dat doe je niet zomaar. De makelaardij heeft mij altijd wel geïnteresseerd en Brantjes Makelaars is in Beverwijk en Heemskerk een begrip.

Op welke functie solliciteerde je en wat sprak je aan in deze functie?

Ik solliciteerde op de functie commercieel medewerker binnendienst. Toen ik solliciteerde sprak de functie mij meteen aan, maar ik heb wel meteen in mijn sollicitatiebrief mijn ambities uitgesproken om door te groeien tot makelaar.

Wat mij voornamelijk aansprak was de branche en ik vind het fijn om te beginnen bij de basis en dan via die weg door te stromen omhoog. Zodoende doe je namelijk super veel kennis op die je later in je functie als makelaar alleen maar kunt gebruiken.

Wat spreekt je zo aan in de functie makelaar?

Het koppelen van een verkoper aan een koper, er is namelijk niets mooiers dan een koper vinden die past in de woning die jij verkoopt. Daarnaast vind ik het contact met verschillende mensen heel leuk, het zorgt ervoor dat je dag altijd anders is.

'Het koppelen van een verkoper aan een koper, er is namelijk niets mooiers dan een koper vinden die past in de woning die jij verkoopt.'
Lisette Zonneveld
Kandidaat Register Makelaar-Taxateur

Wat zie je zelf als je grootste persoonlijke ontwikkeling het afgelopen jaar bij Brantjes? Hoe kijk je terug op deze periode?

Ik ben van nature best onzeker en ik vind dat ik daar in het afgelopen jaar best wel in ben gegroeid. Met name in de gesprekken met potentiële verkopers, waarin je de mogelijke verkoopwaarde van hun woning bespreekt. Hier speelt ook zeker de druk van het willen presteren in mee, makelaars die al langer in het vak zitten en veel succes boeken, daar kijk ik best wel tegenop. Het afgelopen jaar heb ik dit losgelaten en ben ik uitgegaan van mijn eigen kracht.

Wat doet Brantjes om je bij je ontwikkeling te helpen?

In eerste instantie natuurlijk om mij de mogelijkheid te bieden om makelaar te worden. Ik heb eerst een jaar op de binnendienst gewerkt om vervolgens het traject van makelaar te starten. Nu ik eenmaal makelaar ben heb ik altijd de mogelijkheid om met iemand mee te lopen en zodoende te blijven leren. Jan den Adel heeft wel een belangrijke rol hierin gespeeld, hij is al heel wat jaren makelaar en heeft altijd goede tips.

Wat zijn de grootste verschillen als je naar jezelf kijkt nu en 6 jaar geleden?

Wat voor mij een heel groot verschil is geweest is het feit dat ik nu moeder ben van twee kinderen. Voor die tijd stond werk op de 1e plaats, maar nu zijn dat absoluut mijn kinderen. Door de jaren heen ben ik wel zelfverzekerder geworden in mijn werk, echter maakt het moeder zijn mij soms ook wel onzeker, maar dat is meer op persoonlijk vlak. Vlak voordat ik met verlof ging van mijn eerste kindje had ik mijn diploma behaald. Na mijn verlof was ik moeder, ik ging een dag minder werken en ik ging als makelaar aan de slag, dat is achteraf wel iets te veel geweest.

Waar zou je nog in willen groeien?

Ik zou nog wel wat commerciëler willen worden. Daar komt ook weer mijn onzekerheid in terug, maar Jan zegt dan bijvoorbeeld; ‘jij bent op een andere manier commercieel. Je speelt meer in op de emotie en bent minder hard’. Ik bel niet een dag nadat ik voor een waardebepaling ben geweest de mensen op om te vragen of ze mijn voorstel al hebben gelezen. Ik ben meer relatie gericht en speel meer in op het persoonlijke. Op die manier zou ik wel commerciëler willen worden, maar dan wel op mijn manier.

Waar zie jij nog uitdaging voor jezelf en hoe kan Brantjes je hierbij helpen?

Deze vraag sluit natuurlijk mooi aan op wat ik hiervoor heb verteld, maar ik denk echt dat ik dit zelf moet gaan doen.

Wil jij ook werken
bij Brantjes Makelaars?

Bekijk vacatures